Antraciet

De chemische samenstelling en korrelgrootte zijn van groot belang bij antraciet. Om specifiek aan de verschillende klanteisen te kunnen voldoen hebben wij samen met een gerenommeerd laboratorium antraciet briquets ontwikkeld. Deze 'pellets' moeten als vervanger dienen voor de zogenaamde 'antraciet nootjes'. De pellets kunnen zowel in de chemische industrie als in de staalindustrie ingezet worden. Het grootste voordeel van onze pellets tegenover de originele antraciet nootjes is dat we deze naar wens van onze klant kunnen produceren. Dat wil zeggen dat we zowel de grootte als de chemische samenstelling/reactietijd kunnen aanpassen. Dit kan van groot belang zijn om de productieprocessen te optimaliseren, wat dus ook een steentje bijdraagt voor het milieu én zorgt voor vermindering van de productiekosten.

Wij kunnen de pellets momenteel in de gradaties 12 mm, 30mm en 70mm produceren. Bovendien zijn wij zelfs in staat om het product zo te maken dat we onder andere de wateropname en de ontbrandingstemparatuur van het antraciet kunnen bepalen. Hierin zijn wij wereldwijd uniek. Dit materiaal kunnen wij zowel in bulk leveren als verpakt in bigbags. Onze actuele capaciteit ligt bij 280.000 ton per jaar. 

 

 

 

 

Zie onderstaand het analytisch rapport van het standaard product. 

Aangezien dit een complex verhaal is, is het bij interesse in ons hoogwaardige product van groot belang om dit voorafgaand aan de bestelling gedetailleerd te bespreken. Zo kunnen wij bespreken welke eigenschappen voor u als klant van belang zijn, zodat we het product zo goed mogelijk op uw wensen kunnen laten aansluiten! 

Tevens kunnen wij de standaard Russische antraciet producten leveren zoals
0-6mm / 1-6mm / 3-6mm / 6-12mm / 12-30mm / 30-70mm.

Pellets

Analyse antraciet