Services

KB Verhuur & Handels BV maakt deel uit van KB Schoot BV verzorgt verschillende diensten met betrekking tot het bewerken en transporteren van hoofdzakelijk primaire maar ook secundaire grondstoffen zoals o.a. antraciet, PCI coal, ijzererts en schroot hoofdzakelijk voor de staalindustrie. KB Verhuur & Handels BV beschikt over een aantal eigen installaties voor het zeven, breken, nat zeven&wassen, scheiden en mengen van grondstoffen.

We bewerken +/- 650.000 ton op jaar basis tot een hoogwaardige grondstof. Dit doen wij hoofdzakelijk voor grote staalproducenten uit geheel Europa. Doordat we de beschikking hebben over een groot terrein met kade waar we zowel over zee als ook binnenwater-aansluiting beschikken kunnen we een geheel concept aanbieden inclusief logistiek naar eindafnemer.

Breken

Wij beschikken over een breek- installatie die verschillende soorten grondstoffen kan breken in fracties van 300mm tot 6mm en dat met grote volumes.

Droog zeven

We beschikken over meerdere grote zeefinstallaties die op onze specificaties zijn aangepast. Onder andere zijn de zeefdekken op maat gemaakt waardoor we in staat zijn, afhankelijk van het type materiaal, te zeven van 0-2mm t/m 300 mm in alle gradaties.

Nat zeven

Indien het materiaal zeer fijn gescheiden moet worden, bijvoorbeeld kleiner dan 1mm, dan kunnen wij deze ook nat verwerken. Ook hier weer verschillende gradaties te maken.