"Staal kan zeer goed gerecycled worden, maar dan moet dat wel zo efficiĆ«nt en milieuvriendelijk mogelijk gebeuren. 
KB Schroot B.V. is de marktleider voor optimale verwerking."

Staalschroot

Staalschroot als herbruikbare grondstof

 

Staalschroot speelt wereldwijd een steeds grotere rol als herbruikbare grondstof bij de productie van  ruw ijzer en staal. Als gevolg van omschakeling naar een andere wijze van staalproductie neemt de wereldwijde vraag naar hoogwaardig staalschroot toe.  Denk daarbij aan het gebruik van Electric Arc Furnaces gebaseerd op de inzet van staalschroot met als beoogd effect een reductie van Co2 emissies t.o.v. het conventionele hoogovenproces waarbij o.a. cokes wordt ingezet die met een forse Co2 emissie geproduceerd worden.

Long term partnering

 

Wij richten ons op het ontwikkelen van long term partnerships met grote marktpartijen aan zowel de productie- als de verbruikskant. Hierbij zetten we onze jarenlange relatie met Europese schrootleveranciers, kennis van markt & product, gunstige transportdeelname en niet in de laatste plaats onze positie in de haven van Amsterdam met de eigen diepwater terminal als draaischijf tussen de logistieke modaliteiten zeescheepvaart, binnenvaart, spoor- en wegvervoer in.

KB Schroot BV handling
KB Schroot BV haven

Circulaire economie in uitvoering

 

De activiteiten op het gebied van recycling en productie van secondaire grondstoffen voor de bouwindustrie zijn complementair aan onze schrootactiviteiten. Denk hierbij aan onze deelname aan sloopprojecten van grote industriele complexen of bouwwerken waarbij zowel betongranulaat als staalschroot beschikbaar komt die dan weer hun weg vinden in de circulaire economie.

Ziet u kansen om elkaar aan te vullen in de staalschroot sector en/of grootschalige sloopprojecten,dan komen we graag met u in contact.